Soulshow Radio

Nieuws

Soulshow, Ferry_Maat

Vanavond een OldSkool Soulshow van 21 mei 1982

Uitgezonden op donderdag  21 mei 1982 bij  Tros Radio 3, met daarin o.a.:

 • De opener van de show is van Harvey Mason – On and On, Harvey is een drummen die met bijna alle grote artiesten in de Jazz en Soul gewerkt heeft.
 • Nieuws over Prince, The Brides Of Funkenstein, Gladys Knight & the Pips, en over disc Jockey Venus Flytrap van WKRP in Cincinati. Venus Flytrap is een figuur uit een tv comedy(sitcom) over de dagelijkse beslommeringen bij een fictief radiostation dat zich afspeeld in de Amerikaanse stad Cincinati eind jaren 70 begin jaren 80.
 • De groep Thunderstorm komt langs in de Soulshowstudio.

Wat hield ons bezig in 1982;

Binnenland:  Bij de Tweede Kamerverkiezingen wordt de PvdA weer de grootste partij. Desondanks komt er geen nieuw kabinet Den Uyl, maar gaan CDA en VVD een coalitie aan, met als premier CDA’er Ruud Lubbers. Diens eerste kabinet wordt op 4 november beëdigd. Bert de Vries wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Buitenland: Bij een demonstratie tegen de kernbewapening en voor de vrede lopen in New York een half miljoen mensen mee. Het is de grootste politieke betoging uit de Amerikaanse geschiedenis.

Sport:  Formule 1-coureur Gilles Villeneuve uit Canada komt om het leven tijdens kwalificatie voor de Grote Prijs van België na aanraking met de auto van Jochen Mass.

Muziek: Bestverkochte albums van 1982 in Nederland:

 1. Simon & Garfunkel  The concert in Central Park
 2. Dire Straits  Love over gold
 3. Doe Maar  Doris Day en andere stukken
 4. André Hazes  Gewoon André
 5. Roxy Music  Avalon
 6. Doe Maar  Skunk
 7. André Hazes  Met liefde
 8. Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD)  Architecture & morality
 9. The Rolling Stones  Still life (American concert 1981)
 10. Toto  IV